Kaksitoista päivää

Kaksitoista päivää
Kyllä me vielä kohdataan!

maanantai 17. syyskuuta 2012

Kolmas viikonloppu Honolulussa

Viikonloppu meni lennossa. Ryhdistäydyin ja kävin kahdesti ulkona syömässä. www.cheeseburgerland.com ja www.bubbagump.com. Molemmissa paikoissa ruoka oli maittavaa, tosin ei mitään gourmet-ruokaa. Tipin annista näissä paikoissa oli niin ruokalistassa kuin laskukansiossa muistutus että tämän tasoisessa ravintolassa palvelusta maksettava lisä on 15- 20 %. Lisäksi niissä luki, että ryhmän tullessa syömään laskuun lisätään kyseinen summa, kunhan ryhmän koko on kuusi tai enemmän. Tarjoilija bubba gump paikassa kertoi olleensa 17 tuntia putkeen töissä. Hän myös kertoi muuttavansa kohta Coloradoon, tyttöystävänsä kanssa, koska elintasokustannukset täällä ovat niin korkeat. En kuitenkaan jaksanut kysellä enempää.








Otin rannalla aurinkoa ja uin meressä. Kävin taloyhtiön uima-altaalla uimassa kaikkina päivinä. Havaitsin että nyt siellä on jo alkanut käydä muitakin, tosin olihan viikonloppu. Itsekin kyllä "rullaisin" ympäri saarta, jos olisi auto käytettävissäni. En ole vielä kovin sosiaalinen, mutta olen menossa jo parempaan suuntaan.


Viikonloppuna havaitsin että vuokranantajani ovat erittäin suuressa rahapulassa tai sitten vain ahneita, ilkeitä, kuitenkin loppu hyvin kaikki hyvin. Kun olin sopinut maksavani kaikki neljä kuukautta, lupasi rouva auttaa minua kouluprojektissani. (Olin kertonut tehtävästäni hänelle edellisellä viikolla). En tiedä onko niin hyvä elämänviisaus mutta sopii tähän tilanteeseen ”siunattuja ovat joustavat, sillä heitä ei voi taivuttaa ulos kuosistaan”.


Tehtäväni oli että minun piti tehdä lyhytelokuva, siten että en editoi sitä vaan otan kuvat kerralla ja oikeassa järjestyksessä. Minua oikein alkoi naurattaa kun katsoin videokuvan laatua ja otoksien yhteensopivuutta ja tarinan sujuvuutta. Aika karmaisevaa, mutta laitan sen silti tähän jos joku haluaa katsoa. (Sain suullisen luvan rouvalta näyttää tätä muille.) Mutta ensimmäiseksi elokuvaksi ei paha vai mitä, nimimerkillä ”käsikirjoittaja ja kuvaaja”.
 Harjoittelupätkävideo
Ostoskeskuksessa on toivealtaita, joissa on myös kaloja.






Toinen tehtäväni oli haastatella luokkatoveria ja tehdä uutinen hänestä. Onnekseni minulle osui jalkapallon pelaaja tyttö, joka oli stipendin avulla lukemassa. Juttua riitti ja sain ne 500 sanaakin kokoon. Nyt on hyvä mieli siitäkin.
Sitten vielä piti tehdä analyysi Amerikan beauty leffasta. Miettiä sitä tekijän silmin eli mitä tehosteita käytetty, kuvakulmia, värejä jne. Tämän sain juuri ja juuri jonkun mittaiseksi, minulla ei ollut mitään hajua. Katsoin pätkiä youtubesta ja koetin löytää aiheita. Noh, ainakin on jotakin mitä palauttaa.
Koodauksen tehtävää en ollut perjantaihin mennessä saanut eli se on tämän iltapäivän tehtävä. 


Viimeksi blogissani olin epävarma mitä tulen seuraavaksi tekemään. Keskustelin perheeni kanssa ja he tukevat minua tässä päätöksessäni eli olen tulossa kotiin hautajaisiin! Muutenkin olen nyt viettänyt aikaani puhelimessa niin puhuen kuin viestitellen. Tässä nyt kaikille tiedoksi lähden täältä 21.9 ja paluulentoni takaisin on 03.10. Olen Helsingissä 23 päivä aamulla. Muistelen tässä juuri että buffan hovi on lähdössä New Yorkiin niinä päivinä myös, mahdammeko istua samassa penkissä tosin matkalla vastaisiin suuntiin? Heh heh..

Päätöksen tekeminen helpotti. Tiedän että ratkaisuni lähteä kotiin on oikein. Näissä olosuhteissa tein tällä hetkellä parhaalta tuntuvan ratkaisun ja palaan takaisin loppukaudeksi. Helppo matka, se ei tule olemaan ja takaisin tulo tänne tulee olemaan myös vaikeaa, kuitenkin tiedän että haluan tehdä näin. Täällä on vielä niin paljon nähtävää, opittavaa ja koettavaa. Toivon myös että asiat alkavat mennä sujuvasti, jos ei jopa loistavasti. Toivon samaa myös kaikille mukaville henkilöille! Kuitenkin elämme vain kerran niin eikö olisi ihanaa kun voisi nauttia joka hetkestä täysin rinnoin?
Sitten sattumalta sain myös silmänruokaa kävellessäni perjantai iltana.

Ei hassumpi työasu???

Sitten lähikuvaa patsaista

ja pari otosta kukista











2 kommenttia:

  1. Pahoittelut ätisi poismenosta, paljon voimia sinulle.
    t. Kennu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kaikki edellinen tuli niin kulman takaa, toisaalta nyt jo hieman helpottaa,
      vaikka saamattomuus, lohturuoka ja vasymys ovat nyt hetken sanat!
      Saatan kirjoitella jotakin kotoakin,
      mutta 5.10 tulee varmasti tekstia,
      silla menen Big Islandille kolmen vuorokauden lomalle!

      Poista