Kaksitoista päivää

Kaksitoista päivää
Kyllä me vielä kohdataan!

perjantai 12. lokakuuta 2012

11.10.2012

Tiedän kyllä että minun piti olla kirjoittamatta, mutta taas tässä ollaan. Syy tähän on se että haluan kertoa mitä vähän aikaa sitten näin. Koulun lehdessä kerrottiin lukukausi maksun korotuksesta. Voimaan tulee yli 2000 dollarin korotus, joka otetaan käyttoon jo ensi lukukautena. Aika huima korotus    koulumaksuun ja tietysti muutkin kulut kasvavat eli kerrankin valitsin ihan hyvän hetken tulla tänne.

Paluuni jälkeen olen ollut opettajien kanssa "jutustelemassa", (lue puhutteluissa). He ymmärtävät etten ole tehnyt vaadittuja tehtäviä, mutta odottavat minulta tuloksia. Aivan olenhan yliopistossa!

Tehtäviä on kasaantunut seurauksena on että kun niitä on paljon, on äärettomän vaikeaa aloittaa pinon purku. Noh, viikonlopuksi on tehtävää. Aloitan jonkinlaisella aikataululla sillä seuraavat ovat rästissä:"  kaksi isoa projektia joihin kuuluu valokuvausta, videointia, ääntä ja tietysti kiinnostava tarina". Viisi valokuvaustehtävää, tehtänä on kuvata vähintään 20 kuvaa, joista 2 parasta käsiteltävä photoshopilla ja kaikki tietysti dokumentoitava pdf muodossa, jotta ei fuskata. Yksi 750 kirjaimen kirjoitelma ja koodaustehtäviä kaksi. Jokainen näistä vie useita tunteja, mutta minun on saatava edes jotakin kasaan. Silti aloittaminen on erittäin nihkeää. Aikaa menee huomaamatta aivan muuhun. (Nytkin korjaan kirjoitustani tähän.)
Luulisi että se kuvaaminenkin olisi helppoa, mutta kun tulee säännot vastaan ja pitää etsiä ihmisiä joita kuvata ja muita kohteita. Minulle tulee ujous vastaan tai jokin ettei oikein saa edes yritettyä. Kuvan aikaansaamisesta on tullut nyt kauhukuva, sillä minun pitäisi ottaa kuvat "omilla säädöillä" eikä automatiaa hyväksi käyttäen.

Minulla on käynyt myos huono tuuri, sillä kadotin edellispäivänä muistitikkuni 32GB eli nyt kaikki "tärkeät asiat" ovat kateissa. Yksi syy viivytellä tehtävien aloittamisessako?Ainakin minusta.

Tarvitsen omaa tallennustilaa ja vaikka koulu on keskustassa en koulumme läheltä ole kauppaa loytänyt. Rohkeana ja vähän epätoivoisenakin päädyin taas bussimatkalle kohti elektroniikka-kodinkoneliikettä.
Muistitikun sijaan päädyin ulkoiseen kovalevyyn. Suurin syy on että uskon muistavani tämän olemassaolon. Toinen syy on että opinnoissani tarvitsen "videoiden ja kuvien" vuoksi hyvin paljon tallennustilaa. Tosin en tiennyt että siinä menee koko päivä ja koettelee taas niin hermojani kuin kroppaani.

Jouduin käymään paikallisessa "Gigantissa" kolmesti, sinä päivänä! 

Syynä tähän että ensin olin siellä liian aikaisin, kauppa aukesi vasta kello 10.00. 
Toisella kertaa ostin tuotteen, jonka myyjä minulle suositteli. Myyjää tarvitsin sillä koulussa kun käytän niin pc kuin mac konetta ja kovalevyn on oltava näihin yhteensopiva. Sellaisen ostinkin mutta epäonnekseni ei koulussa oltu huomattu kertoa minulle ettei sellainen kovalevy käy, missä sisäänrakennettuna ei ole ohjelmaa. Laittaessani levyn koneelle piti ensin ladata ohjelma ja käynnistää kone. Tietenkin minulta puuttuivat oikeudet tallentaa tietokoneeseen ohjelmaa ja näin kovalevylläni oli siis vain "lukuoikeus". 
Tämän vuoksi jouduin takaisin kauppaan ja jännitin miten palauttaminen toimii ja jos he huolivat sen takaisin vaikka mitään vikaa ei ollutkaan ja paketti oli avattu.
Yritin kertoa mahdollisimman vähän, mutta tietenkin minulta kyseltiin ja kyseltiin, lopuksi sain vaihdettua tuotteen kalliimpaan pientä lisää vastaan tietystikin.

Loppu hyvin kaikki hyvin, siis mutta... Bussimatkat ja bussien odotukset sekä kävelyt ympäriinsä veivät nyt niin kalliarvoista aikaani. Kaiken tämän lisäksi minulla oli edellisenä päivänä ostetut kengät, jotka hiersivät jo puolelta päivin. Tappavaa..


Mitä hyvää päivä toi tullessaan? Noh, myyjä lupasi että jos tämä kovalevy ei toimi, saan tulla lauantaina mottaamaan häntä. Heh heh, mietin kaupasta ulos tullessani olisiko se avokämmen vai ilmalyönti? Hänen syytäänhän tämä oli osaksi, sillä kysyin juuri häneltä mitä eroa levyissä oli ja hän sanoi että vain merkki ja 5 dollaria. 
Eipä sitten ollutkaan näin, mutta oppipahan hänkin tänään jotakin ainakin ettei kannata vastata, jos ei tiedä tai sitten ottaa asioista selkoa! Mun oppiminen jäi sitten vähemmälle ja  oikeasti olin väsynyt ja harmissani ihan kaikesta. Koulussa taisin näyttää maani myyneeltä, koska datavastaavakin tuli ulos juttelemaan minulle ja pyysi tavallaan kokemaani anteeksi. Kummallisia poikia...Koulusta lähdin sitten varttia vaille kahdeksan illalla ja menin suoraan uimaan tunniksi ja sitten nukkumaan. Perjantaina eli tänää siis uusi yritys ja päivä!


Reittini oli siis ensin bussi ja sitten pieni kadunpätkä kävellen liikkeeseen, maamerkkini missä jäin bussista pois, oli yliopisto. (Olen viisastunut edellisistä kerroista siten että koitan löytää maamerkin, jonka nähdessäni, tiedän menneeni ohi tai että seuraava on pysäkkini.)

paikallinen kodinkoneliike

Kuvia kun tulin kolmatta kertaa bussipysäkille..


Kauppaan en mennyt sisälle, mutta hyvä että kokoja löytyy...10XL??

Kiva puukuja kävelypolulla
Bensan hinta kiinnostaa varmaan kaikkia, eli tässä ilman kanta-asiakaskorttia, jossain?
Hinta on gallonalta (1 gallona = 3,78541 litraa)


ja täällä saadaan alennusta kun omistaa 52 dollaria/vuodessa maksavan kanta-asiakaskortin,
tavaratalo on bensa-asemaa vastapäätä ja kiintolevy olisi ollut 20 halvempi eli ei kannattanut hankkia.



tässä se hinta sitten kanta-asiakaskortilla eli mikä järki jonottaa?? 





Tänään perjantaina kuulin vielä että minulla on kaksi uutta kirjoitustehtävää tehtävänä ensi viikoksi ja toinen vielä on ryhmätehtävä. Onnekseni vieressäni istui philippiläinen poika ja hän suostui parikseni, tosin en tiedä vielä mitä kirjoitelmamme koskee. Tapaamme 12.10 klo17> kirjastossa ja toivottavasti saamme paljon aikaiseksi. Ainakin aiheen ja aikataulun.

Tiedän että isäni nyt miettii että," enkö lainkaan muista että, johtaminen kuten kaikki muukin, alkaa itsestämme" eli muistan kyllä. Tiedän, " pitää ottaa härkää sarvista " eli kyllä minä vielä ne koulutyöt saan tehtyä ja nopeammin kuin arvaankaan. Nyt tosin jatkuu tunnit 09.40-12.45 ja toivon saavani paljon tietoa että kotitehtävät sujuvat kuin unelma!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti