Kaksitoista päivää

Kaksitoista päivää
Kyllä me vielä kohdataan!

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Olen tavannut kaksi tämän koulun suomalaista oppilasta

Maanantai iltana päivää ennen presidentin vaaleja kuulin suomenkieltä kadulla. Käännyin ympäri ja kysyin keitä he olivat ja yritin jutella niitä näitä

Tyttö opiskelee HPU:ssa ja poika oli vierailulla hänen luonaan. Tyttö, jonka nimen tietysti unohdin, on myös aloittanut koulun tällä lukukaudella. Oletan että tyttö oli saanut neljän vuoden urheilustipendin. Hän on golfin pelaaja ja vielä Turusta.
Hän kertoi että koulussa on joka aamu hänellä golfin pelausta ja iltapäivisin tunteja. Suoranaista luksusta, ei tarvitse maksaa valmentajasta, pelipaikasta ja saa vielä opintopisteitä ja arvosanoja
Upeaa, joka päiväisellä harjoittelulla hänestä tulee varmaan seuraava erittäin menestyksekäs suomalainen naisgolfaaja... Jos näen häntä vielä, aion kysyä nimeä ja ottaa muutaman kuvankin.

Löysin koulun sivuilta pelaajaluettelon ja hänen nimensä on Susanna Sarkki. 
koulumme naisten golf-sivut
ja mietin että mikä on Turun kansainvälinen koulu (Turku International School)? Eli käsittääkseni hän ei ole Suomessa missään koulussa vaan ainoastaan täällä, mutta kysyn tätäkin jos hänet vielä näen..

roster on suomeksi pelaajaluettelo

Googlasin vielä Susannaa ja havaitsin että hän on myös yrittänyt olla malli. 
Tein tänä aamuna oikein salapoliisityötä, hih hih.
http://www.iltalehti.fi/mallit/2011090514328489_mp.shtml
ja koulun lehdessä kerrottiin: "koulu pyrkii antamaan koulutuksen ja auttaa valmistautumaan tulevaisuuteen, samalla kun pitävät hauskaa."(golf valmentaja)
koulun lehden artikkeli

Vähäsen tietysti olen kateellinenkin, mutta toisaalta, ihana kuulla tällaisestakin mahdollisuudesta maailmassamme ja HPU:ssa! Mistäkoh
än minä, sen neljä vuotisen stipendin saisin? (Stipendi kattaa yleensä kaikki kouluunliittyvät kulut, kuten asumiset asuntolassa ja opetuksen.) 



6.11.2012 Presidentti Obama valittiin toiselle kaudelle. Minulla oli normaalisti koulua, mutta bussit kulkivat sunnuntai aikataulun mukaan. Kaikki kaupungin ja valtion virastot ja laitokset olivat suljetut vaalipäivänä. Vuokranantajani olivat hyvällä päällä, koska heidän suosikkinsa voitti. Kävin altaalla uimassa ja katsoin hetken uutisia. Aamulla sitten innokkaana koulutielle. Bussissa hajosi taas jotakin mutta jatkoi hetken kuluttua matkaa. Koulumatkani kesto tänään oli siis n.40min (7.20 - 8.00).
Google Maps ehdottaa bussimatkan kestoksi 14-22min, kertaakaan en ole näin nopeasti koululle päässyt. Omalla autolla sitten 5min ja kävellen 30min...hmm Suomessa kävelen tunnin kouluun...
Mutta täällä uin päivittäin että se riittäköön kuntoiluksi tällä erää.

lyhin reitti autolla asunnolta koululle

Sain sähköpostia koululta. Englanninkielen(writing for a media) opettajani oli ilmoittanut koululle ettei osaamiseni ole riittävää hänen tunnillaan. Kurssilla kirjoitetaan vähintään aine per viikko ja minä kun olen niin hyvä kieliopissa ja sanavarastoni on hyvin laaja, varsinkin englannissa. (Olisikin totta!)

Onneksi valitsin monta eri ainetta sillä voin yhä reputtaa yhden aineen ja yltää opiskelijaviisumin vaatimuksiin

Toinen vaarassa oleva aine on Java-koodikielen alkeet (computer science1). Tosin luulen että saan sen kurssin säälillä läpi. Opettaja ainakin yrittää opettaa minua henkilökohtaisesti. 


Mutta oikeasti, en tiedä mikä saa minut ottamaan aina vastaan haasteita.
Yrittämään, vaikka voisin vaan laittaa hanskat naulaan. 
Ehkä tämä tuli syntymässä tai sitten kasvatuksessa.
Kuitenkin tunnen eläväni ja toisaalta opin joka päivä jotakin uutta. 
Ajatusmaailmani laajenee ja vaikka haluaisin olla paras, osata kaiken heti ja tehdä kaiken helposti, kuin vasemmalla kädellä, niin ehkä tälläkin on tarkoituksensa.
Kiikkustuolissa voin sitten muistella näitäkin hetkiä.
Ehkäpä joskus olen menestynyt, vauras ja nauran näille epätoivon hetkilleni... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti