Kaksitoista päivää

Kaksitoista päivää
Kyllä me vielä kohdataan!

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

kampaaja kiinalaisessa kaupunginosassa

...Siis laitatin itselleni kylmä keratiini pidennykset Suomessa elokuun lopussa. Otin paljon kuviakin silloin, mutta ne taitavat olla kodin tietokoneella. Yleisesti merivesi tekee hiustenpidennyksille hallaa ja sinettejä jää lojumaan aalloille enemmän kuin olisi soveliasta, siis sinettipidennyksissä. Nyt sitten testasin minulle uuden pidennysten kiinnitystekniikan. Laitto kesti tavallista kauemmin koska Turussa näiden teko oli vasta aluillaan. Olin jo heti tyytyväinen lopputulokseen, suurin kiitos kampaaja Tiinalle.
Olen ollut tyytyväinen pidennyksiin, kiinnitys on kohtuu huomaamaton ja yleensä hiuksia irtoaa vain pieni määrä kerrallaan, ei siis  isoa nippua kuten sinetti tai liimaussysteemeissä. 

Aivan ongelmatonta tämä ei ole ollut, sillä hiukseni takkuuntuivat. Syynä voi olla uima-allasvesi ja koska menen aina hiukset märkinä nukkumaan. En myoskään heti tajunnut selvittää hiuksiani, joten ongelma paheni kunnes viime viikolla jouduin leikkaamaan (itse) takkukasat pois. Kampaajalle täällä uskaltauduin vasta sen tehtyäni eli siis tänään. Astelin kiinalaisen kaupunginosan torille ja kysyin yhdestä kampaamosta voisiko minulle laittaa valkaisun hiusjuuriin ja mitä se maksaisi. Korostin että haluan vain juurikasvun piloon ja mielellään beigen sävyn. He suostuivat ja sanoivat että tervetuloa peremmälle, hiusväri oli erittäin vahvasti ammonjakin hajuinen ja he pitivät sitä melkein puoli tuntia. Kuitenkin toivon hiukseni pysyvän päässäni vielä tämän käynnin jälkeenkin.

Oli oikein juhlallinen olo kun minua varten oli kaksi kampaajaa tai oikeasti jopa kolme. Kampaajat olivat Vietnamilaista syntyperää ja puhuivat huonoa englantia. Upea tunne muuten, kun useampi ihminen häärää ympärillä laittamassa hiuksiani. Ensin väri ja sitten foonäys, pesu tosin oli vain yhden ihmisen heiniä. Mieskampaaja sekoitti värini ja tarkisti värin päässä olo ajan (taisi muuten olla pomo siellä).

Muovikaistale laitettiin päähäni, värin vaikuttaessa

alttari se pitää olla kampaamossakin

Mieskampaajani
Naiskampaajani
Lopputulos keltainen kyllä, mutta muutoin hyvä. Maksoin 40dollaria eli sopiva hinta vaikka ei ihan pyytämäni väri ollutkaan, tosin on todella samanvärinen hiusteni kanssa. Ehkäpä parempikin näin.


2 kommenttia:

 1. Tämän kampaajakuvan perusteela olet ainakin saanut pisamia niin että auringossa olet ollut. Hyvä olisi joskus kammata tukka ettei takkuunnu :)Varmaan jo tiedätkin että Europan viimeinen ristely Tukholmaan on 19/01 ja Baltic princess tulee telakalta Turkuun aloittaen risteilyliikenteen Suomalaisin voimin ja ensimmäinen risteily on 01/02.
  t. Kennu

  VastaaPoista
 2. Hei, Kiitos tiedosta, en tiennyt moista Euroopankohtalosta.Akkia laivan vaihto tehdaan ja viela hiihtoloma aikaan, mielenkiintoista.
  Noh, katsotaan kauanko Baltic Princess pysyy reitilla, lahtihan Serenadekin takaisin Helsinkiin aika pian...
  ...jos vaikka sitten kun mun koulu on loppu on tilalla joku kiva laiva.(Ma kun en tykannyt Galaxista laisinkaan ja tama sisaralus.)
  Muuten kun olit kertonut etta oli ehka japanilainen temppeli, jossa olin, niin oikeassa olit.
  Olin tassa kirjakaupassa ja nain kirjan japanilaiset temppelit Havajilla ja loysin paikan selatessani kirjaa.
  http://www.uhpress.hawaii.edu/p-8767-9780824836795.aspx

  VastaaPoista